Toinen Linja Haku Arkisto Luokat Kaikki Satunnainen Tietoa in English

Tietoa

Omakuva

Sivustosta

Toinen Linja on sivusto, jossa esitän digitaalisten valokuvieni parhaimmiston. Ensimmäiset julkaistut kuvat on otettu toukokuussa 2000. Kuvia on julkaistu yhteensä yli 2000 kappaletta.

Sivusto on kaksikielinen. Koko aineisto on saatavissa sekä suomeksi että englanniksi.

Kuvaajasta

Nimeni on Juha-Pekka Järvenpää. Asun vaimoni, lastemme ja koiramme kanssa Helsingin Ullanlinnassa. Valokuvaan lähinnä vapaa-ajallani ja lähinnä omaksi ilokseni. Tämän sivuston avulla olen voinut yhdistää kaksi intohimoani: valokuvauksen ja laajan web-sivuston rakentamisen. Lisää tietoa minusta löydät kotisivultani.

Tekniikasta

Sivuston kuvat on otettu neljällä eri kameralla. Ensimmäisenä digikameranani toimi Olympus C-920 Zoom -kompaktikamera. Tämän jälkeen käytössäni on ollut Olympus E-10 -kamera. Ensimmäinen digijärjestelmäkamerani oli Canon EOS 350D. Tämän jälkeen käytössä oli Canon EOS 40D ja nykyään kuvaan Canon EOD 5D MK II -kameralla. Käytössäni on muutamia objektiiveja erilaisilla polttoväleillä.

Käsittelen kuvia jonkin verran ennen julkaisua. Yleensä parantelen kuvaa säätämällä värejä, suoristamalla horisontin, leikkaamalla, korjaamalla perspektiivivirheitä ja terävöittämällä. Toiset kuvat vaativat enemmän korjailua kuin toiset. Harva kuva päätyy kuitenkaan suoraan kamerasta sivustolle.

Sivuston alustana on itse rakennettu ohjelmisto. Ohjelmistoalustana on PHP ja tietokantana toimii MySQL. Kokonaisuus pyörii palvelimella, jota pyörittää Debian GNU/Linux.

Tekijänoikeuksista

Tekijänoikeudet valokuviin omistaa valokuvaaja Juha-Pekka Järvenpää.

Sivustolla on esillä web-näyttökuvien lisäksi kuvien alkuperäiskokoiset kappaleet ilman vesileimoja tai lisättyjä tekstejä. Saat käyttää sivustolla olevia kuvia omaan epäkaupalliseen tarkoitukseesi. Et saa kuitenkaan julkaista kuvia ilman lupaani. Opetuskäyttöön kuvia saa käyttää vapaasti.

Voit siis käyttää kuvaani vaikkapa tietokoneen taustakuvana tai kouluesitelmässäsi (muista mainita lähde!). Sen sijaan kuvan liittäminen esimerkiksi omalle kotisivullesi on kiellettyä, sillä se on kuvan julkista esittämistä eikä ole enää yksityiskäyttöä.

Olisi mukava kuulla, mikäli jokin kuva on päätynyt kouluesitelmääsi, tietokoneesi taustakuvaksi tai muuhun käyttöön.

Kuvien myynnistä

Kaikki sivustolla olevat kuvat ovat myytävänä ja lisensoitavissa kaupalliseen käyttöön. Kuviani on aiemmin päätynyt muun muassa web-sivuille, mainosjulisteisiin, elintarvikkepakkauksiin ja painettuihin kirjoihin. Kuvien käytöstä laskutuksen hoitaa oma yritykseni.

Mikäli olet kiinnostunut ostamaan julkaisuoikeuden johonkin valokuvaani, pyydän ottamaan yhteyttä niin sovitaan hinnasta ja käyttöehdoista. Minut saa parhaiten kiinni sähköpostitse juha-pekka@jarvenpaa.net tai puhelimitse 040 559 2707.

VFXY Photos